Film1 Maandelijkse Highlights Mei

RDJ134 1 mei 2022 om 16:56 uur

De streamings dienst Film1 is heel erg tof en heeft een hoop ouder klassiekers en nieuwere bekende titels voor je klaar staan, wat niet vreemd is aangezien dit een bedrijf van Sony is. Ook deze maand hebben ze weer een aantal nieuwe films en wijzen ze je hier onder op de highlights. Dus bij deze:

ROBERT DE NIRO WEEK - Première van maandag 9 tot en met zondag 15 mei vanaf 20.30 uur

De Amerikaanse acteur Robert Anthony De Niro jr. (New York, 17 augustus 1943) wordt gezien als een van de beste acteurs van zijn generatie. Hij kreeg negen Golden Globe- en vijf Bafta-nominaties voor beste acteur en hij won de Oscars voor beste mannelijke bijrol in The Godfather Part II (1974) en beste acteur in Raging Bull (1980). In het meesterwerk van Martin Scorsese kroop De Niro in de rol van bokser Jake LaMotta. Voor de rol leerde hij niet alleen boksen, maar kwam hij ook 27 kilo aan. De film kreeg acht Oscar-nominaties, waaronder die voor Beste Film. Ook heeft hij zijn komische talent ontplooit, hij speelde succesvolle rollen in Midnight Run, Meet the Parents, War with Grandpa, Big Wedding en Meet the Fockers. Vanaf 9 mei staat Film1 de hele week in het teken van deze veelzijdige acteur met dertiens films: Raging Bull, Once Upon A Time in America, Guilty by Suspicion, This Boy's Life, The King of Comedy, Righteous Kill, Brazil, Malavita, Big Wedding, Awakenings, War with Grandpa en Heat.

MARY SHELLEY - Première zaterdag 7 mei om 20.30 uur

Genre: Drama
Regisseur: Haifaa Al-Mansour
Cast: Elle Fanning, Douglas Booth, Tom Sturridge, Bel Powley

Biografisch en bijzonder drama met Elle Fanning als de schrijfster van Frankenstein die in 1818 moest vechten om als vrouw literaire erkenning te krijgen voor haar creatie.

De rebelse en bevlogen Mary (Elle Fanning) valt op haar zeventiende voor de charmante dichter Percy Shelley. Hun hartstochtelijke affaire schokt hun omgeving en ze besluiten samen weg te lopen. Te gast in Zwitserland daagt Lord Byron zijn genodigden uit een spookverhaal te schrijven. Het is hier waar Mary een van de meest iconische personages aller tijden schept: Frankenstein. De samenleving van 1818 weigerde echter een vrouw als schrijfster van een literair meesterwerk te erkennen, wat Mary geen andere keus liet dan de vooroordelen van de samenleving te trotseren om haar creatie én eigen identiteit te verdedigen.

THE RACER - Première zaterdag 21 mei om 20.30 uur

Genre: Komedie, drama, sport
Regisseur: Kieron J. Walsh
Cast: Louis Talpe, Matteo Simoni, Tara Lee

Sportdrama rondom de geruchtmakende Tour de France van 1998, die geplaagd werd door enkele dopingschandalen, waarin een Belgische meesterknecht het verlangen koestert om voor één keer de gele trui te dragen.

In de zomer van 1998 vinden de eerste etappes van de Tour de France plaats in Ierland. De Belgische wielrenner Dom Chabol, bijna aan het einde van zijn carrière, is één van de beste meesterknechten van de afgelopen twintig jaar in de Tour. Het is een zware, opofferende rol - tempo instellen, wind tegenhouden en ondersteuning bieden zodat de sprinter van het team als eerste over de meet komt - en zelf voor de overwinning gaan is geen optie. Maar Dom koestert in het geheim een verlangen om de gele trui te dragen, als is het maar één keer voor het einde van zijn carrière.

STATUS UPDATE - Premiere zaterdag 28 mei om 20.30 uur

Genre: Romantiek, komedie
Regisseur: Scott Speer
Cast: Ross Lynch, Olivia Holt, Harvey Guillén, Courtney Eaton

Wat zou je doen met een magische app die alles wat je op social media post ook daadwerkelijk laat gebeuren? Dat ondervindt de 17-jarige Kyle aan den lijve in deze romantische komedie.

Na de scheiding van zijn ouders, verhuist de zeventienjarige scholier Kyle Moore vanuit Californië met zijn moeder mee naar New England. De skater Kyle kan niet goed aarden in zijn nieuwe sociale omgeving waar de stoere leden van het ijshockeyteam de dienst uitmaken. Maar zijn kansen keren wanneer hij na de reparatie van zijn mobiele telefoon beschikt over een magische app die alle status updates van zijn social media accounts werkelijkheid maakt.

Reageer