To Protect & Serve (Animated music video against police brutality)

RDJ134 3 februari 2023 om 00:49 uur

Acht jaar geleden uitte ik hier op Eigenwereld mijn boosheid over de moord op Antiliaanse Mitch Henriquez die na een domme opmerking door agenten van het Politie korps Haaglanden werd mishandeld en gestikt. Waarna ze er vrolijk op los liegde tot er beelden van het gebeuren opdook en opeens de verklaringen werden aangepast. Geen van de agenten is tot op de dag van vandaag hier voor vervolgt en zijn er vele video's op YouTube en andere kanalen te zien van agenten (Vooral de Romeo en ME eenheden zijn hier goed in) die burgers slaan en mishandelen en die zelden voor de rechter moeten verschijnen of ter verantwoording worden geroepen. Bovendien is het DSI er ook niet vies van om huisdieren blind te slaan en te taseren zoals met de Pitbull Tony is gebeurd, en ook al staat alles op beeld de agenten hadden het anders ervaren en de rechter ging er mee in.

Daarom is het ook niet zo vreemd dat heel erg veel mensen een bloedhekel hebben aan de politie, en dat is niet alleen in Nederland. Dit is over al op de wereld waar van je beelden met een simpele zoek opdracht kan vinden. In Amerika was het George Floyd die vermoord werd en recent nog Tyre Nichols die dood geslagen werd door agenten en de beelden nu overal op het internet zijn te vinden en waarvan je maag draait om te zien hoe deze 'beschermers' van het volk eigenlijk net zo slecht zo niet slechter zijn dan de criminelen die ze horen aan te pakken en lijken films (lijst) en TV series met croocked cops eens wel heel erg realistisch.

Mijn persoonlijk ervaring met politie geweld gaat al terug naar de jaren tachtig waarbij je bij voetbal wedstrijden standaard klappen kreeg ook al deed je niks, in de jaren negentig ben ik en me broer mishandeld door agenten van bureau Hoefkade, nadat een agent mij bij me keel greep toen ik uit een auto stapte en vervolgens me vol in het gezicht sloeg en ik de gunst weder gaf en waar ik nu een strafblad hebt overgehouden aan deze ontmoeting. Een goede vriend van me werd agent bij het korps Haaglanden na zijn tijd in het leger en was er ook zo weer weg omdat hij niet weigerde mee te doen aan het in elkaar slaan van een gedetineerde in een cel waarna hij niet meer als betrouwbaar werd gezien door zijn (crooked) collega's, voor wie geweld tegen gedetineerde en burgers de normaalste zaak van de wereld was. Iets waar hij totaal niet tegen kon, omdat hij een groot rechtsvaardigheid gevoel heef.

Maar goed. genoeg over mij, Dan bull die normaal over video games en andere pop culture rapt is het politie geweld ook beu en heeft daar nu een rap over gemaakt met een mooie animatie er onder. Dus trek je volume open en ram op playReageer