Artikel: Welkom bij Eigenwereld.nl

Radical 10 februari 2010 om 19:00 uur

Welkom op de vandaag voor het eerst gelanceerde en gloednieuwe website van Eigenwereld. Om je als één van de eerste bezoekers te groeten zullen we even uitleggen wie we zijn, wat je hier kunt vinden, wat we van plan zijn en hoe alles in zijn werking gaat. Maar uiteraard, om mee te beginnen, welkom op de website!

Eigenwereld.nl is een initiatief van RDJ134 en mij, Radical (met dank aan Shamrock voor de geniale naam en het ter beschikking stellen van het domein). Het idee is ongeveer drie weken terug ontstaan en vanaf dat moment zijn we als een malle aan de slag gegaan. Het waren drie drukke weken om de site klaar te stomen voor de lancering en dat is toch aardig gelukt wat ons betreft. Uiteraard zijn we nog maar net online, dus we hebben helaas nog geen uitgebreid archief, maar daar zullen we vanaf de dag van vandaag keihard aan werken.

Naast het aanleggen van een archief, willen we natuurlijk ook jou als bezoeker behouden en het je zo aangenaam mogelijk maken. Om dit te bewerkstelligen zorgt een team van redacteuren er zo goed als elke dag voor om je te voorzien van interessante, leuke, grappige en andersoortige berichten. Zo slaan we dus twee vliegen in één klap. Deze berichten kunnen gaan over van alles en nog wat. Primair richten we ons op entertainment, maar af en toe ook een grappige afbeelding, video, graffiti of urban exploration.

Op dit moment is de site nog redelijk leeg, maar dat is nou eenmaal een jammerlijk gevolg van een beginnende website. Toch hebben we alvast wat dingen klaarstaan, zoals een aantal koppelingen onder de menuoptie Database. Hier kun je op basis van een naam; wat een bedrijf, game, film, serie, comic, software, hardware en noem maar op kan zijn, artikelen en afbeeldingen die eraan gekoppeld zijn terugvinden. Op dit moment heeft op een zogenoemde koppeling klikken weinig meerwaarde, maar zodra we erover berichtgeven, zal het daar terug te vinden zijn.

De overige menuopties zullen elk voor zich spreken. Ook bij Nieuwsarchief, Reviews, Previews en Artikelen geldt dat er gedurende de tijd meer content zal verschijnen. Doordat alles aan elkaar gekoppeld is, kun je onze content op meerdere manieren terugvinden. Buiten deze menuopties om hebben we ook nog een zoekfunctie in de header staan. Door hier een woord of meerdere woorden in te vullen zal er op koppelingen en berichten gezocht worden die voldoen aan de zoekcriteria.

Tot slot de menuoptie Forum. Hoewel ook deze optie, net als die vier ervoor, voor zich spreekt, toch nog even wat meer hierover. Door je te registreren op ons forum, kun je met je gebruikersnaam en wachtwoord op het forum inloggen en meedoen aan discussies. Tevens kun je met dit account en dezelfde inlogsessie reageren op berichten op de frontpage. Heen en weer switchen gaat via het menu bovenin. De op dit moment aanwezige boards kunnen verdwijnen, veranderen of er nieuw bijkomen. Dit zal afhangen van de animo voor een bepaald board en de tijd zal het ons leren.

Wij hebben als redactie zijnde een grote voorliefde voor hardware en techniek. Daarnaast hebben diverse redactieleden nog hun eigen interesses waar ze heel erg veel van weten. Tevens houden we de markt goed in de gaten en zijn we altijd geïnteresseerd in hacks voor hard- en software. Hierbij wil ik wel meteen even melden dat we tegen piraterij zijn, maar dat het ons puur om de techniek gaat en de interesse om met een bepaald stuk hard- of software meer te kunnen gaan doen dan datgene wat de makers in gedachten hadden bij het maken van het betreffende stuk hard- of software.

Laat in de reacties gerust achter wat je er tot nu toe van vindt. Ook als er vragen zijn kun je ze hieronder deponeren, maar ook via het forum en het board Feedback kun je jouw vragen en problemen kwijt. Kortom: Welkom op Eigenwereld.nl en we hopen je als vaste bezoeker vaker terug te zien op de website.

Reageer