Artikel: Call of Duty: Modern Warfare III - Open Beta

RDJ134 18 oktober 2023 om 23:44 uur

Tien November aanstaande zal Call of Duty: Modern Warfare III verschijnen voor alle gangbare systemen en geheel volgens traditie verscheen er ook een open beta om het netwerk te testen. Deze ligt alvast een tipje van de spreekwoordelijke sluier op en geeft ons een voorproefje op wat er gaat komen. Als veteraan van het eerste uur kijk ik reikhalzend uit naar de game en ging met veel plezier aan de slag met deze beta en ga ik mijn ervaring ervan met je delen in het onderstaande artikel.Wat had deze beta voor ons gamers in petto? Eerlijk gezegd meer dan ik verwachte, namelijk vijf ‘normale' multiplayer mappen met de bekende modi als Domination, Team Death Match, Kill Confirmed, Hardpoint, et cetera. De mappen zijn remasters van oudere bekende mappen die de spelers van het eerste uur bekend zullen voorkomen en die geheel in originele staat zijn gebleven, alleen nu wel tien keer mooier. Naast de gewone mappen, waren er ook twee mappen voor de Ground War mode (grote uitgebreide mappen met voertuigen en meer spelers) beschikbaar en hieronder kan je alles even op een rij zien:

Multiplayer

 • Favela

 • Skidrow

 • Estate

 • Rust

 • Highrise

  Ground War

 • Orlov Military Base

 • Popov Power Plant

  Persoonlijk heb ik de ‘normale' multiplayer mappen het meeste gespeeld en dit was een achtbaanrit te noemen, want het speelde ronduit heerlijk weg en zonder noemenswaardige problemen en was goed te zien dat ik de meeste mappen na meer dan tien jaar nog steeds als mijn broekzak ken. Wat niet vreemd is, aangezien ik elke CoD-titel minimaal een jaar lang op dagelijkse basis speel en helemaal in het Xbox 360-tijdperk ik de gehele dag meer dan acht uur en meer in clanverband speelde. Grappig was dat ik in Favela nog altijd de randen van het level perfect wist te doorlopen en zo hele slimme kills maakte op nietsvermoedende spelers. Zelfde met Highrise, waar je via de zijkant op een kraan kan klimmen en een heel mooi plekje kan veroveren om te campen. Rust is een oude bekende die altijd pure chaos is en normaal goed om snel te ranken met je XP en wapens te levelen.

  Over vuurwapens gesproken: deze beta was een beetje mager met zijn knalijzers, maar had elke categorie drie wapens tot zijn beschikking, en doen de makers (Sledgehammer Games) het dit jaar wat anders. Want je kan je beschikbare arsenaal uiteraard optuigen als een kerstboom met alle handige toeters en bellen erop, maar nieuw zijn after market parts en conversion kits die je wapens extra mogelijkheden geven. Goed voorbeeld hiervan is de Renetti (Beretta M9S3) waar een kit voor was die van je standaard handvuurwapen een volautomatische SMG maakt. Dit schept nieuwe mogelijkheden en nieuwe variaties van wapens uit je arsenaal.

  ,

  Dit is niet de enige vernieuwing, want ook het hele perks systeem is een soort van op de schop gegaan. Niet langer heet dit nog perks, maar is nu omgedoopt tot Gear. Denk hierbij aan handschoenen, tactical vest, schoenen of headgear. Dit is gewoon wat we kennen in een nieuw jasje en eerlijk gezegd juich ik dit heel erg toe en is ook iets waar ik bij de recensie volgende maand veel dieper op in zal gaan dan nu, omdat er vast nog het een en ander zal worden aangepast of veranderd.

  Ook de killstreaks zijn wederom aanwezig en ook hier zijn er naast de bekende opties als Counter UAV en UAV nieuwe dingen toegevoegd zoals de SAM Turret en, mijn favoriet, de Guardian-SC aka de portable magnetron of zoals een vriend van mij het noemde: de speaker van een kinderfeestje. De stralingswapen, wat bekend is geworden uit de Black Ops-serie, zal nu ook hier dus aanwezig zijn en kan je ruimtes afsluiten voor tegenstanders die dan gedesoriënteerd raken als ze in de straal lopen. Fun fact, of beter gezegd minder leuk feit, is dat dit soort wapens in een andere vorm ook in het echt bestaan en de naam Active Denial System hebben en wordt gebruikt door het Amerikaanse leger en politie om grote menigten te verspreiden.  Eindconclusie:

  De Call of Duty: Modern Warfare III Open Beta was een heerlijke kennismaking met wat we dadelijk op 10 november kunnen verwachten als de game uitkomt en smaakt dit voorproefje naar meer en belooft een hoop goeds voor het aankomende jaar. De multiplayer mappen speelden zonder enige problemen. Iets wat ik niet van de Ground War mode kan zeggen, want ik had met de eerste potjes die ik speelde totaal geen last van lag en andere problemen, maar zaterdag en zondag was deze simpelweg onspeelbaar geworden door lag en crashes. Wat jammer is, aangezien ik deze modus zeer waardeer omdat het me doet denken aan Battlefield toen deze nog in zijn toptijd was, en niet het gedrocht wat het vandaag de dag is geworden.

  Om een lang verhaal kort te maken: de beta was de smaakmaker voor wat er gaat komen, en Ik kijk dan ook heel erg uit naar de volgende maand als ik hier veel dieper op in kan gaan en uiteraard zal komen met de graffiti special die ik elk jaar terugbreng, want veel mappen zaten vol met prachtige nieuwe graffiti. De Skidrow map was eigenlijk een soort van kunstgalerij. Anyway, als ik de beta een cijfer had moeten geven was het een dikke 95 geweest.

 • Reageer