Artikel: Snack Review: Jimmy's Popcorn

RDJ134 22 mei 2024 om 21:48 uur

Als je naar de bioscoop gaat is het (voor mij) vrij standaard dat ik een grote beker met zoute popcorn neem en die al voor de eerste helft van de film naar binnen heb gewerkt. Nu eet ik ook graag popcorn als ik thuis naar films of series kijk, waarbij het aanbod aan popcorn uit de supermarkten heel erg groot is en varieert in kwaliteit en smaak. Ongeacht welk merk je ook neemt: het is nooit precies dezelfde smaak die je in de bioscoop krijgt. Alleen is deze er nu wel en het merk heet: Jimmy's Popcorn.De eerste keer dat ik kennismaakte met Jimmy's Popcorn was toen deze in de aanbieding was bij de lokale Plus en ik dacht voor die één euro kan ik wel kijken of deze popcorn te eten is. Normaal gesproken was het altijd magnetronpopcorn van de Albert Heijn (1,99 voor een doosje met drie zakjes), die zeker niet vies was en goed weg snackte tijdens mijn kijksessies. Andere kant en klare popcorn was meestal meh of te hard. Maar toen ik mijn eerste zak Jimmy's opentrok en een bekende geur mijn neusvleugels kietelde, was ik eigenlijk al verkocht, want dit rook 100% identiek aan wat ik uit de bioscoop ken en de smaak was ook identiek. Wat niet vreemd is, aangezien dit bedrijf ook in verschillende landen aan bioscoopketens levert.

Sindsdien is dit mijn popcorn to go geworden en speurde ik elke week de aanbiedingen van diverse supermarkten als de Plus, Albert Heijn, Jumbo en de Dirk van den Broek af of ik deze weer voor één euro kon kopen, want de gemiddelde prijs van een zak Jimmy's Popcorn ligt tussen de 1,75 en de 1,85. Dus elke keer als ik tegen een aanbieding aanloop (gemiddeld verschuift dit per supermarkt per maand) haal ik gelijk tien zakken in huis. Zo kocht ik afgelopen week tien zakken in de aanbieding bij de AH voor 99 cent een zak en waren ze bij de Dirk 75 cent... Dus goed opletten waar je het koopt.

De popcorn zit in een folie achtige zak verpakt en heeft weinig lucht erin en ziet er wat ‘plat' uit. De inhoud ruikt en smaak niet alleen lekker, maar is ook zeer vers en zacht van structuur en niet te hard als je hierin bijt. Ook de vele losse vliesjes van de mais zijn zeer beperkt en ook harde niet uitgekomen maiskorrels zijn amper tot niet in een zak te vinden. Want als je kijkt bij andere merken of popcorn uit de magnetron, dan moet je echt goed opletten met eten om niet op een te hard of aangebrand stuk te bijten en je tanden te breken. Met Jimmy's is het heerlijk zacht en bijna tot geen harde stukjes te vinden. Zoals ik al zei: de smaak van de zoute en gewone popcorn is identiek aan die van de bioscoop en dat betekent ook dat er een zacht boterachtige smaak aan zit die zo typerende is voor bioscooppopcorn.

Over Jimmy's

Het bedrijf achter de popcorn en andere snacks neemt zijn werk zeer serieus. Zo wordt er rekening gehouden met allergieën zoals: geen pinda, glutenvrij, kleur- en smaakstoffen, et cetera. Mocht je het terug willen lezen, moet je hier zijn op hun website waar dit uitgebreid wordt aangehaald en dat is toch wel een mooi stukje verantwoording van deze producent. Speaking off: alles wordt zo milieuvriendelijk gemaakt en rekening gehouden met uitstoot en de verpakkingen waarbij de nadruk ligt om zo min mogelijk vervuilend en duurzaam te zijn en dat vind ik anno 2024 toch wel een heel mooi gebaar, aangezien veel bedrijven puur en alleen winst willen maken op hun producten en geen reet om de rest van de wereld geven.Eindconclusie:

Ik heb in mijn leven al een hele hoop popcorn gegeten van mais in een pan met olie, magnetron en kant en klare zakken en emmers. Maar nog nooit heb ik authentieke bioscooppopcorn kant en klaar gehad die simpelweg perfect is te noemen en deze heb ik nu eindelijk gevonden. Uiteraard heb ik ook minpunten aan te halen. Er zit genoeg in de zak, maar had van mij nog wel een laagje extra mogen hebben aangezien (tweede minpunt) deze popcorn (in verschillende smaken, voor deze recensie gebruikte ik losse zakken zout en Sweet) vrij duur is met een gemiddelde prijs van 1,80. Of je moet echt op aanbiedingenjacht gaan en geluk hebben dat één van de grotere ketens bij je in de buurt deze voor één euro of lager in de winkels hebben liggen, om vervolgens groots in te slaan.

Anyway, ik wilde deze recensie al een tijdje schrijven en heb de popcorn zelf betaalt, want in tegenstelling tot games en films is het niet mogelijk om een recensie-exemplaar van snacks te ontvangen. Ik heb hier contact over gehad met Jimmy's en dit was dus niet mogelijk. Maar goed, dit is zo lekker dat ik het aan iedereen wil vertellen dat dit de bioscooppopcorn voor thuis is. Dus bij deze!

Reageer