Eigenwereld is jarig we bestaan vandaag tien jaar!!

RDJ134 10 februari 2020 om 19:43 uur

Vandaag is het precies tien jaar geleden dat deze welkomstboodschap op de website verscheen en de start van Eigenwereld.nl was begonnen. Nadat ik na enkele jaren als nieuwsposter bij GameKings mijn functie neerlegde (ik verschilde van mening met Blammo en omdat dingen die belooft waren uitbleven ben ik zonder ruzie opgestapt) was het voor mij tijd om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen en dat is deze website geworden. Shamrock had al sinds 2006 het domein Eigenwereld.nl liggen en wilde daar eerst een webwinkel van maken met nerdy gedgets, maar was zo vriendelijk om mij kosteloos de naam te geven. Radical met wie ik al eerder samenwerkte bij Xlife bouwde in een kleine drie wekende versie V1 (we zitten nu sinds het begin van dit jaar op V3) en vanaf daar ging het snel.

In no time werden we meerdere keren op het toonaangevende Kotaku (zelfs pornoproducent Woodrocket promote ons op een bepaald moment, en sommige van hun sterren volgen ons ook op Twitter) genoemd, waren vele uitgevers en developers zo vriendelijk om ons te voorzien van games, PR-bedrijven en filmmaatschappijen sturen ons films en ook bij diverse hardwareproducenten (zoals Krikzz van de Everdrives, Logitech, Plantronics etc etc) zo aardig om ons hun producten te sturen. In de loop van tien jaar zijn er enkele crewleden bij gekomen en gegaan zoals GTAmen die een behoorlijke tijd onderdeel van onze groep was, Tony T die coole recensies schreef over wazige films, maar ons naaide door films aan te pakken en hem te smeren. Hoe dan ook onderdeel van onze geschiedenis. Maar co-founder Shamrock is de man die ik zeer dankbaar ben voor het geven van het domein en schrijven van enkele artikelen zoals alleen hij dat kon, helaas ben ik al een paar jaar het contact met hem kwijt en dat is jammer aangezien ik hem heel erg mocht en hij een hardcore nerd (games, comics en films) is die zijn weerga niet kent.

Ook zijn er in de loop der jaren meer dan 540 recensies verschenen, waarvan de meeste door mij persoonlijk zijn geschreven en 62.825 nieuwsberichten waarvan er 58.604 van mijn hand kwamen. Wat een hele hoop is. Niet alles was overigens zonneschijn voor Eigenwereld, de afgelopen jaren hadden we een hoop storing waardoor we vorig jaar zelfs soms weken offline waren, wat zorgde voor een hoop stress en irritatie, sinds januari zitten we bij een nieuwe hosting en is V3 van de website eindelijk live gegaan die wat meer telefoon/tablet vriendelijk is geworden. Dus tien jaar EW en een verse start waarbij ik hoop er nog eens tien jaar aan vast te plakken.

Bij deze wil ik alle uitgevers, PR-bedrijven en jullie vaste bezoekers bedanken voor het checken van het nieuws en mijn soms slappe gelul te lezen. Tijd gaat snel als je plezier hebt.

Latah'

Reageer