Fakkelteit Groep Volume 3 nu beschikbaar

RDJ134 26 mei 2011 om 20:09 uur

Zoals beloofd hebben de mannen van de Fakkelteit Groep hun derde CD gratis online gemikt. Deze kan je vanaf deze website downloaden, en hier het review van 3voor12 lezen. Uiteraard leven de boys niet van de lucht en vinden ze het leuk dat de echte fans hun supporten door merchandise te kopen, hun nieuwe shirt (tijdens met de gelimiteerde FTG3 CD) kan je bij Freshcotton bestellen.

Vanaf vandaag is de derde Fakkelteitgroep verzamelaar, oftewel FTG3, te beluisteren op de Luisterpaal. Binnen een uur was de hashtag #ftg3 nummer één trending topic op Twitter en binnen een paar uur is het de best beluisterde plaat op de Luisterpaal. Aanvoerder Sticks is er stil van. "Ik ben echt onder de indruk. We zijn eigenlijk nog helemaal niet zo lang bezig in deze vorm. Wanneer je dan al zoveel reacties en enthousiasme mag ontvangen, is dat heel bijzonder."

Fakkelteitgroep, 'Platform voor kwaliteitshit', is de groep artiesten rondom de Fakkelteitbrigade en brigadier Sticks. Vooralsnog ontstaan de compilaties zonder gedoe en gestress. "Als dat wel zo is, stoppen we er mee. Dat heb ik vanaf het begin al gezegd. Als artiesten zoiets hebben van 'we moeten nog snel een track maken voor FTG6' dan hoeft het niet. Ik heb vanaf de release van FTG2 wat mailtjes met de deadline uitgestuurd en men kwam voor de deadline met heel veel sterke tracks. Zelfs Zo Moeilijk en Boef en De Gelogeerde Aap, die net een nieuw album uit hebben, kwamen over de brug. We hebben zelfs een aantal tracks af moeten laten vallen. Wanneer alles binnen is gaan Ali (producer A.R.T., red.) en ik een avond met whiskey in de studio zitten en maken we de definitieve tracklist. Dat zijn topavonden omdat je luistert naar nieuw werk van artiesten waar je zelf fan van bent."

Reageer