Little Mermaid Star Has A MELTDOWN Over Interview - Halle Bailey MAD With Disney

RDJ134 24 mei 2023 om 14:39 uur

De live action versie The Little Mermaid is door pers en fans goed ontvangen, maar sinds bekend werd dat de roomsblanke Ariel gespeeld zou gaa worden door Halle Bailey was er ophef en een hoop racisme. Want een hoop mensen beschuldigde Disney van Blackwashing en gingen helemaal los op de soms de meest vreselijke en hatelijke manieren.

Disney en Halle draaide het om en gebruikte de huidskleur van de zeemeermin nu als promotie in vele interviews en artikelen. Alleen schoot Halle Bailey pas geleden in drama queen mode toen er tijdens een interview werd gezegd door de host dat hij en zijn gezin genoten hadden van de film en haar huidskleur niet zagen. Ze reageerde heel joviaal tot het interview was afgelopen en ze volgens eigen zeggen een meltdown kreeg en de host en iedereen er om heen RACISTEN!!! zijn.

Nou was het misschien niet een hele slimme opmerking van de interviewer om te maken, maar ik denk persoonlijk dat het uit context is getrokken en hij misschien bedoelde dat ze de rol zo goed deed dat je niet eens meer denkt aan de roomsblanke animatie versie. Maar goed, de onderstaande video gaat hier dieper op in en haalt een paar rake punten aan en slaat ook een paar keer de spreekwoordelijke plank mis.

Mijn mening: Ga gewoon lekker de film kijken, who cares wat voor kleur Ariel heeft en geniet van het verhaal en de vele leuke liedjes. Alleen een vis met haar is nightmare fuel en ja die zit er in.Reageer