Gwendoline Christie Te Gast Op Heroes Dutch Comic Con

RDJ134 1 juni 2023 om 19:51 uur

Op 24 en 25 juni aanstaande zal de Heroes Dutch Comic Con in Utrecht plaats vinden en geheel volgens traditie komen daar een hoop gasten naar toe. Denk hierbij aan gamers, developers, tekenaars, cosplayers en natuurlijk acteurs en actrices waarmee je op de foto kan.

Vandaag werd bekend gemaakt dat niemand minder dan Gwendoline Christie te gast is en deze kennen we van haar legendarische rol als Brienne of Tarth in Game of Thrones en Captain Phasma uit twee Star Wars films. Daarnaast heeft ze ook voor verschillende video games haar stem geleent. Ook is het mogelijk om een Meet and Greet te hebben met haar en aanwezig te zijn bij de Q&A sessie.

Op de website van de Heroes Dutch Comic Con kan je er meer informatie vinden en hoe je een meet and greet kan boeken. Waarschijnlijk zullen wij van Eigenwereld er ook dit jaar weer zijn om er verslag van te doen, en houden we je uiteraard op de hoogte van alle gasten en dingen die er daar te doen zijn.


Gwendoline Christie, onder meer bekend van de hitserie Game of Thrones, bevestigt haar komst naar de zomereditie van Heroes Dutch Comic Con. De actrice reist op zondag 25 juni naar Utrecht om kennis te maken met haar Nederlandse fans. Bezoekers kunnen met Christie op de foto, een handtekening bemachtigen en vragen aan haar stellen. Eerder werden Bob Morley, Amy Allen, Orli Shoshan, Danny Trejo en Cobie Smulders al aangekondigd voor het evenement in de Jaarbeurs.

De Engelse Gwendoline Christie (1978) is vooral bekend van haar rol als de iconische krijger Brienne of Tarth in de hitserie 'Game of Thrones', waarvoor ze in 2019 een Emmy-nominatie in de categorie 'Outstanding Supporting Actress in a Drama Series' ontving. Het markeerde de start van een glansrijke carrière.

Al snel volgde Christie's rol als Captain Phasma in de nieuwe Star Wars-films. Gekleed als zilveren stormtrooper, was ze te zien als één van de leidinggevenden binnen de First Order in 'Star Wars: The Force Awakens' (2015) en het daaropvolgende 'Star Wars: The Last Jedi' (2017). Het personage was een unicum voor de Star Wars-franchise: Captain Phasma is de allereerste vrouwelijke schurk in de 46-jarige geschiedenis.

Recentelijk verscheen de actrice als schoolhoofd Larissa Weems in de populaire Netflix-serie 'Wednesday' (2022), gebaseerd op het gelijknamige personage van 'The Addams Family'. 'Wednesday' was een instant hit bij kijkers wereldwijd en mocht zichzelf al snel de best bekeken Engelstalige serie op het platform noemen. Ook was de actrice te zien als Lucifer Morningstar in Netflix-serie 'The Sandman', die op de eerste plek binnenkwam in de Netflix Top 10.

Gwendoline Christie is op zondag 25 juni a.s. aanwezig op het evenement. Bezoekers kunnen haar vragen stellen tijdens de Q&A's op het hoofdpodium, een handtekening bemachtigen en met haar op de foto. Kijk voor meer informatie en toegangstickets op de website van de organisatie: dutchcomiccon.com.

Reageer