Wicked First Look Spot

RDJ134 12 februari 2024 om 11:50 uur

Wicked is al decennia een grote musical waar de halve wereld al heen is geweest, maar voor wie er geen genoeg van kan krijgen komt er op 28 november een film uit. Daar van is er nu een first look verschenen en deze kan je hier onder bekijken.


In WICKED maken we kennis met het nog onbekende verhaal van de Witches of Oz. Emmy-, Grammy- en Tony-winnares Cynthia Erivo (Harriet, de Broadway-versie van The Color Purple) is te zien als als Elphaba, een jonge vrouw die zich onzeker voelt vanwege haar ongebruikelijke groene huid en die haar ware kracht nog moet ontdekken. Grammy-winnares en mondiale superster Ariana Grande speelt Glinda, een populaire, geprivilegieerde en ambitieuze jonge vrouw die er nog achter moet komen wie ze zelf echt is.

De twee leren elkaar kennen als studenten aan de Shiz Universiteit in het magische Land van Oz en sluiten een onwaarschijnlijke maar innige vriendschap. Na een ontmoeting met de Wizard of Oz wordt hun vriendschap op de proef gesteld en zullen ze heel verschillende paden bewandelen. Door Glinda's verlangen naar populariteit zal ze bezwijken voor de verleidingen van de macht. Elphaba is juist vastberaden om trouw te blijven aan zichzelf en aan de mensen om haar heen, wat onverwachte en schokkende gevolgen zal hebben voor haar toekomst. Na hun bijzondere avonturen in Oz zullen ze uiteindelijk bekend komen te staan als Glinda de Good Witch en Wicked Witch of the West.

In de film zien we ook Oscar®-winnares Michelle Yeoh in de rol van Madame Morrible, de directrice van de Shiz Universiteit; Jonathan Bailey (Bridgerton, Fellow Travellers) als Fiyero, een olijke en zorgeloze prins; de voor een Tony genomineerde Ethan Slater (de Broadway-versie van Spongebob Squarepants, Fosse/Verdon) als Boq, een grootmoedige Munchkin-student; Marissa Bode in haar speelfilmdebuut als Nessarose, de favoriete zus van Elphaba; en popcultuuricoon Jeff Goldblum als de legendarische Wizard of Oz. De cast bestaat daarnaast uit Pfannee en ShenShen, twee achterbakse landgenoten van Glinda, gespeeld door de voor een Emmy genomineerde Bowen Yang (Saturday Night Live) en Bronwyn James (Harlots), en Miss Coddle, een voor deze film gecreëerd personage dat wordt vertolkt door de voor een Tony genomineerde Keala Settle (The Greatest Showman).

WICKED wordt geregisseerd door de gelauwerde filmmaker Jon M. Chu (Crazy Rich Asians, In the Heights) en is het eerste deel van een tweeledige culturele tour de force. De bioscooprelease van Wicked Part Two staat gepland voor 26 november 2025. Wicked wordt geproduceerd door Marc Platt (La La Land, The Little Mermaid), wiens films, televisieshows en toneelproducties samen 46 Oscar®-nominaties, 58 Emmy-nominaties en 36 Tony-nominaties hebben opgeleverd, en door meervoudig Tony-winnaar David Stone (Kimberly Akimbo, Next to Normal), met wie Platt de succesvolle Wicked-musical produceerde. Uitvoerend producenten zijn David Nicksay, Stephen Schwartz en Jared LeBoff.

Reageer