Impressie: Call of Duty: Modern Warfare II Season 3

RDJ134 17 april 2023 om 17:01 uur

12 april jongstleden begon alweer het derde seizoen van Call of Duty: Modern Warfare II en kwam er een grote update met een shitload aan nieuwe content uit voor de basisgame en de gratis Warzone-uitbreiding die voor een massieve multiplayer ervaring zorgt en voor mensen zoals mijzelf een plezier is om te spelen. Normaal gesproken post ik niet over de season updates, maar deze keer is er zoveel gebeurd en gaat er nog zoveel gebeuren dat ik wel even de tijd wilde nemen om je te wijzen op bepaalde punten en waarom dit zo leuk is om te spelen.Laten we de eerste van twee spreekwoordelijke olifanten in de porseleinenkast aanhalen. De Battlepass die veel mensen wel of niet nemen, en wat schreeuwde ik ooit in 2019 moord en brand dat ik geen geld ging betalen voor cosmetische meuk en wat upgrades. Maar de basispas is een kleine tien euro en deze verdien je terug met een piramide sca... door de pas compleet te maken, want tijdens het spelen unlock je naast kleding, operators, skins en wapen blueprints ook CoD-muntjes en is dit een eenmalige investering en kan je elk nieuw seizoen (zo om de twee tot drie maanden) een nieuwe pas kopen en zelfs paar munten winst maken.

Dit jaar is er een premium battle pass upgrade die je maar liefst dertig euro kost en daarvoor krijg je een boost van twintig rangen, coole outfits, CoD-muntjes, wapen blueprints en nog veel meer. Dat is een hele hoop geld, waar je ook een hoop voor terugkrijgt, maar de community op dit moment goed bezighoudt en mensen vinden de aanschaf waard en andere roepen dat het een schande is dat ze zoveel geld vragen voor deze skins die er naar mijn mening slecht tot matig uitzien. Dit is een militaire game en deze ‘kartel' uiterlijk past totaal niet in deze titel. Maar goed, dat is mijn mening omdat ik graag identieke militaire outfits draag. Aan de andere kant kan je het hele jaar spuuglelijke outfits kopen voor je Operators. Dus die keuze is aan jou.

Andere spreekwoordelijke olifant is dat er een verschuiving gaande is met de aankoop van Operators die eerst nog alleen cosmetisch waren en nu een bonuseffect krijgen. De eerste ervan is verschenen en komt met meer slagkracht (plus snellere cooldown op je signature wapen) en behouden van bepaalde items) en in de DMZ (modus in de gratis Warzone-uitbreiding) hierdoor uit balans komt en is er bekend dat er nog veel meer bonuseffecten gaan komen. En dat betekent dat het pay to win gaat worden, waar Electronic Arts zijn eigen graf al eerder mee gegraven heeft. Dus een ontwikkeling waar niemand blij van wordt en veel terecht commentaar oplevert uit gemeenschap en vast en zeker nog een staartje zal gaan krijgen.

Maar goed, nu het negatieve eruit is, is het tijd om te kijken wat de nieuwe update je allemaal brengt en dat is puur goud. Om te beginnen de normale multiplayer van de basisgame: deze heeft twee nieuwe mappen gehad en dit zijn:

 • Pelayo's LightHouse
 • Black Gold (wat een remake van de Estate map uit CoD: MW2 uit 2009 is)

  Deze mappen zijn zeker niet slecht en spelen zich beide af in het donker. Bij de eerstgenoemde is het juist het maanlicht dat zorgt voor verlichting en mensen je soms gewoon voorbij lopen. Voor de rest heerlijke map.

  De tweede map (Black Gold) speelt zich af in een olieraffinaderij aka industriële omgeving waar het echt inktzwart is en je gebruik moet maken van je nachtkijker buiten en indoors die moet afdoen omdat het licht domineert. Hoewel ik er veel mensen over hoor klagen in mijn omgeving, is dit even wennen en toch wel zeer uitdagend en ook een keer iets anders. Ook dit bevalt mij prima en speel ik het gewoon als het voorbij komt in de maprotatie.  Invasion en andere modi hebben ook de nodige nieuwe content gekregen in de vorm van de Sattiq Cave Complex en Rohan Oilfields die groot en uitgebreid zijn en zeker geen straf om te spelen. Ik speel persoonlijk vaak Invasion om mijn wapens snel in level te boosten en bij deze twee is dit prima te doen zonder irritatie.

  Over wapens gesproken: de battle pass brengt voor nu (derde komt later) twee nieuwe vuurwapens naar de multiplayer en dit zijn:

 • FJX Imperium: een sniper geweer die gebaseerd is op de echt bestaande CheyTac Intervention M200.
 • Cronen Squall: een Battle Rifle.

  De FJX is een fan favorite die ook in eerdere games zat en is een one shot one kill geweer die helemaal goed tot zijn recht komt in de DMZ- en Invasion-mappen. Dit is serieus het geweer waar iedereen mee rondloopt en van lange afstand tegenstanders uitschakelt. De Cronen Squall is een redelijk geweer, maar mist in mijn opinie een goede punch aan damage en daarom laat ik deze ook volledig links liggen als ik hem 100% volledig heb.

  Waar ik het ook nog even over wil hebben is een evenement dat nu gaande is op het moment van schrijven, namelijk Trophy Hunt. Dit is simpel en briljant tegelijk. Elke unieke kill die je maakt tijdens een multiplayer sessie levert een Trophy op en dit is een klein rond muntje met een doodskop erop. Deze is uniek per speler en kan je in een potje er zes verkrijgen, en in de DMZ zijn het er twaalf die je kan veiligstellen bij een droppoint en dan alsnog 12 te verkrijgen met een totaal van vierentwintig. En als je geen droppoint gebruikt gaan deze mee als je een exfil van de map doet en loop je wel het risico deze te verliezen als je dood wordt geschoten. En dat gaat ook op voor je tegenstanders en kan je met skill en geluk 24 trophy's verkrijgen.

  Wat kan je met een Trophy doen? Deze kan je spenderen aan cosmetische dingen, maar ook blueprints en wie deze allemaal unlockt krijgt er twee unieke seizoensgebonden Operator skins bij cadeau en ik kan je verzekeren dat dit extreem verslavend is. Maar ik heb ontdekt dat je dit ook kan cheaten door in de normale multiplayer drie tot vier trophy's te pakken, de match te verlaten en een nieuwe te joinen. Zo kan je makkelijk en snel in een uur tijd meer dan vijftig muntjes verkrijgen en dat tikt lekker aan. Maar dat is niet hoe het bedoeld is en zal dit waarschijnlijk gedicht gaan worden.  Er is zoveel nieuws toegevoegd voor dit derde seizoen dat ik er makkelijk vijf pagina's over vol kan praten, maar wil ik tot slot nog even mijn favoriet aanhalen. DMZ heeft een megaverandering gekregen in zijn gameplay. Namelijk een optie die Active Duty heet. Als je DMZ speelt kan je alles wat je er vindt verliezen als je doodgaat en dan zijn al je wapens en gear weg en begin je met niks. Dit is hoe deze mode werkt, maar crap is als je net als ik op bepaalde tijden (lees midden in de nacht voor mij) DMZ met een vaste groep speelt maar je niet de streaks en spullen wilt verliezen. Met Active Duty kan je in totaal drie (tenzij je een bundel koopt met de eerder genoemde bomb squad operator die extra bonus heeft) Operators gebruiken. Dus bijvoorbeeld eentje voor met je vrienden die echt goed zijn, of als je gewoon even solo of met randoms wilt spelen zonder je spullen te verliezen en dit is voor mij en veel andere spelers een verademing te noemen.

  Andere nieuwe toevoegingen in de DMZ zijn vier nieuwe vesten met eigenschappen, rugzakken en een werkbank. Want nu kan je tegen betaling (gewoon je loot verkopen en ruilen) je wapens aanpassen met bijvoorbeeld een geluidsdemper en ondanks dat dit een raar gevoel is voor de doorgewinterde DMZ-speler, is dit wel een veelgevraagde toevoeging die het allemaal wat spannender maakt. Maar zoals ik al zei: er is zoveel meer nieuws en daarvoor kan ik je deze website aanraden die de hele dag alles over Call of Duty Modern Warfare bijhoudt en uitgebreide uitleg geeft en een bron is van dagelijkse informatie voor de game.  Al met als is dit derde seizoen een behoorlijk groot feestje met veel vernieuwing en een nieuwe weg naar Pay to Win geworden en ik hoop dat er door de developers wordt ingezien dat het kopen van bundels met bonuseffecten de community behoorlijk boos maakt en ze wel eens de kop kan gaan kosten. Dit geheel is een behoorlijk smet op wat anders een perfect nieuw seizoen is geworden die zoveel te bieden heeft en nog gaat brengen.

  Dus ga lekker genieten van de game en zijn vele modi die het heeft, en ik kan je persoonlijk aanraden om een Battlepass (neem gewoon die van een tientje en kijk of de 30 euro-versie het wel waard is voor je) te nemen en zo meer meuk te verzamelen. Anyway, dit was mijn impressie ervan en nu ben ik er weer vandoor, en kan je raden wat ik ga doen? CoD Online spelen natuurlijk :)

 • Reageer