Review: Men in Black International (Blu-ray)

RDJ134 31 oktober 2019 om 00:00 uur

In 1997 kwam Men in Black uit die gebaseerd was op de gelijknamige comic. Deze vertelde het verhaal van een geheime overheidsorganisatie die er voor zorgde dat buitenaardse wezens zich gedroegen en getuigen van hun activiteiten dit vergaten door een Neuralyzer te gebruiken die het geheugen wiste. Will “de frisse prins” Smith en Tommy Lee Jones schitterde in deze film die nog twee vervolgen en meerdere videogames kreeg. Het derde deel (recensie) viel voor veel mensen tegen en werd er besloten om de franchise een reboot te geven en een aantal nieuwe gezichten te introduceren. Deze was eerder dit jaar in de Nederlandse bioscopen te zien en bracht twee keer zijn investering op. De film is al een tijdje te vinden bij de bekende video on demand diensten en dan nu ook op dvd en Blu-ray. Van de laatstgenoemde mocht ik een recensie-exemplaar ontvangen en ga ik je nu vertellen waarom dit een verdomd leuke film is.Als Men in Black International begint maken we kennis met Agent H (Chris Hemsworth aka Thor uit de MCU-films) en Agent T (veteraanacteur Liam Neeson) die in 2016 arriveren bij de Eiffeltoren waar boven in de top een portaal zit en een buitenaards ras met de naam The Hive die wilt gebruiken om zonder toestemming de aarde te betreden en stuit op deze twee agenten die er alles aan doen om dit te stoppen. Dit krijg je niet te zien omdat de film terugstapt naar 1996 waar een jonge meisje met de naam Molly getuige is van de Men in Black (MIB) die op zoek zijn naar een ontsnapte alien die zich in haar kamer verstopt. Nadat haar ouders verhoord zijn ziet ze dat deze door middel van de Neualyzer de hele gebeurtenis vergeten en haar voor gek verklaren. De ontsnapte alien gaat er vandoor in de nacht en deze ervaring maakt haar gedreven om uit te zoeken wie de Men in Black zijn. Zo erg dat ze beste in alles is en solliciteert bij de CIA en FBI die, zoals je weet, niet verantwoordelijk zijn voor de MIB en zo komt ze vast te zitten in een call center met een saaie baan.

Molly houdt nog wel alles in de ruimte in de gaten en vindt zo uit dat er een ufo in New York neerstort en wanneer Molly (Tessa Thompson, bekend als Valkyrie uit de MCU-film en haar rol in de Creed-films) op onderzoek uitgaat, stuit ze inderdaad op de Men in Black en achtervolgt deze naar hun hoofdkwartier waar ze zich binnen weet te bluffen en betrapt wordt. Iets wat haar geen gevangenisstraf maar een baan oplevert en voor haar eerste opdracht naar Londen wordt gestuurd en komt te werken onder Agent T. Deze laat haar Agent H assisteren door een nacht uit te gaan met Vungus (Kayvan Novak, bekend van zijn rol als Nandor in What We Do in the Shadows), een alien wiens ras er om bekend staat dat deze beschikken over wapens die de aarde kunnen vernietigen. Alles gaat mis als er twee andere aliens opduiken die bestaan uit een soort van energievorm en Vungus dodelijk verwonden en hij Agent M een geheim (dit blijk achteraf een extreem krachtig wapen te zijn) stuk steen geeft en vertelt dat Agent H, met wie hij een hechte vriendschap had, niet meer te vertrouwen is omdat deze ‘veranderd is'.

Deze gebeurtenis is het begin van een groot avontuur, waarbij niemand meer te vertrouwen is en Agent H en M langzaam aan leren waarom deze energiewezens hier zijn en wat er die avond in 2016 nu echt gebeurd is op de Eiffeltoren en waarom dit nu jaren later nog zijn gevolgen heeft.k zal je eerlijk zeggen: mijn verwachtingen van Men in Black International waren behoorlijk laag aangezien ik groot fan ben van de eerste film, de tweede mij zwaar tegenviel en de derde een redelijke afsluiter van de trilogie was. Maar deze film heeft me verrast en is een heerlijk popcornavontuur die de lore van de originele serie alle eer aandoet en diverse callbacks doet naar de eerdere films. Zo zien we Remoolians aka Frank de pratende hond en de Annelids voorbij komen. Maar ook zien we een hommage aan Agent J en K (Smith en Jones) voorbij komen op een schilderij ter ere van het redden van de wereld. Dit is leuk voor fans zoals mijzelf. Maar even terug naar het verhaal dat heel erg vermakelijk is; het neemt je mee over de wereld en zo maken we ook kennis met Pawny (Kumail Nanjiani, Silicon Valley, The Twilight Zone en Stuber) die echt schattig en grappig is.

Het beeld van deze Blu-ray is echter niet alleen superscherp, kleurig door de vele lasers, energie en bonte karakters, maar ook vol met details als het stof van de kleren, haren, et cetera. Het geluid dat komt in het door Sony omarmde 5.1 DTS-HD Master Audio en helaas niet in Dolby Atmos wat tegenwoordig toch wel de standaard is geworden voor Blu-ray. Maar het geluid is dik en dan bedoel ik ook echt heel erg dik. De lasergeluiden en explosies vliegen om je oren en komen met een dikke bass. Maar ook gewone stedelijke geluiden zijn rondom je heen en dat soort dingen ben ik nu eenmaal een sukkel voor.

Naast de film staan er op het schijfje onder anderen de volgende extra's:
 • Deleted Scenes
 • Alien Shopping Network
 • In Case You've Been Neutralized: MIB Recap
 • Gag Reel
 • New Recruits, Classic Suits
 • Let's Do This! Inside the Action & Stunts
 • Look Right Here: Gadgets, Weapons & Rides
 • Expanding the Universe of MIB
 • Les Twins Leave it on the Floor
 • Frank & Pawny's Peanut Gallery

  Er is meer, maar ik heb eerlijk gezegd geen zin het artikel verder uit te rekken. Anyway, de extra's zijn dik in orde en zal je na het zien van de film nog meer dan een uurtje zoet houden en een leuke kijk achter de schermen en zijn karakters geven.


 • Reageer